Home
Rotterdamse Doven Zwem Club
Voorwoord | Nieuws | Programma | Deelnemers | Locatie |  
 

Voorwoord

Beste Sportvrienden,

Namens de Rotterdamse Doven Zwem Club heet ik jullie heel hartelijk welkom op onze zwem- en waterpolotoernooi en waterpolo-clinic ter gelegenheid van ons 75 jarig jubileum. Op 16 juni 1941 werd onze vereniging RDZC opgericht. RDZC, dat begon met 10 dove leden, is nu een vereniging met 70 leden.

In 75 jaar tijd heeft RDZC zich ontwikkeld tot een bijzondere vereniging. Iedereen is welkom, de gezelligheid staat voorop, maar ook de mouwen worden opgestroopt. We hebben een leuk zwembad, enthousiaste vrijwilligers, bestuursleden en vooral een goede sfeer waarin gezwommen kan worden door jong en oud, zowel recreatief als prestatiegericht.
Ook ben ik trots op onze levendige Doven zwemvereniging, die ook in deze tijd blijft groeien. Er komen steeds jonge dove leden bij RDZC om zwemles te volgen voor hun A- B- en/of C-diploma. Hiervoor wil ik de ouders en/of verzorgers bedanken die iedere vrijdagavond weer kunnen opbrengen om met hun kinderen naar het zwemmen te gaan. Het is heel mooi om te zien hoe hun dove kinderen en/of volwassenen zich thuis voelen bij deze unieke zwemvereniging. Daarnaast wordt er bij ons op elke vrijdagavond getraind en wordt er maandelijks trim zwemmen voor de recreanten georganiseerd.

Het jubileum is echter ook een mooi moment om vooruit te kijken en samen met u te toosten op de toekomst van RDZC. Dat we ook voor aanstaande generaties de dovenzwemvereniging in Rotterdam en omstreken zullen zijn om zwemplezier te beleven.

De voorbereiding op en het slagen van deze zwem- en waterpolotoernooi is ook mede te danken aan de dove leden van "ons kluppie". We laten zien dat er nog wel degelijk dove- en horende gemotiveerde leden zijn die zich vrijwillig in zetten voor de vereniging en in het bijzonder voor deze toernooi.

Als laatste wil ik mijn dank uitspreken voor de financiële ondersteuningen door sponsorzwemmers, donateurs en instellingen die ons toernooi mogelijk maken.

Ik wens alle deelnemers een plezierige en sportieve ontmoeting toe aan het zwem-, waterpolotoernooi en waterpolo clinic van de Rotterdamse Doven Zwem Club.

Wij hopen ook dat vele belangstellenden de weg naar het zwembad in Rotterdam zullen vinden.

Corine den Besten - Vermaas
Voorzitster RDZC

 

 
naar boven